Izvor:
30.06.2017 u 00:04
0

POJAVILE SE FALCIFIKOVANE PARKING KAZNE: Kako da prepoznate da vam nisu napisali LAŽNU PRIJAVU?

Lažne parking kazne koje su osvanule na automobilima na Novom Beogradu ozbiljno su zabrinule Beograđane. Tim pre što pravo kažnjavanja za nepropisno parkiranje nema samo "Parking servis", već i Komunalna policija.

-Očigledno se neko setio da iskoristi te izprepletane poluge vlasti. Znam kako izgledaju kazne "Parking servisa", ali ne i ove što pišu komunalci – priča Zoran Todorović iz Bloka 45.

Slično je i sa mnogim drugim Beograđanima, i zato stiže i objašnjenje iz Komunalne policije.

— Naši službenici ne ostavljaju naloge za plaćanje dnevnih karata, to radi isključivo „Parking servis“- poručuju iz Komunalne policije.

Podsetimo, na Novom Beogradu radnik „Parking servisa“ otkrio je juče plavi nalog za dnevnu kartu sa prikačenim falsifikovanim isečkom koji ne pripada ovom preduzeću. Na isečku je pored imena i sedišta ovog preduzeća, registarske oznake vozila i sličnih podataka bila i cifra od 1.000 dinara koju vozač navodno mora da plati, ali kako je objašnjeno takva cena uopšte ne postoji. Naime, cene dnevne parking karte se kreću od 720 do 1.870 dinara u zavisnosti od zone u kojoj je vozilo.

Iz „Parking servisa“ kažu da je njihov pravnik podneo krivičnu prijavu protiv NN lica i da se nadaju da će počinilac biti pronađen.

– Sada je sve na policiji. Nikada ranije se nije desilo ništa slično. Naš nalog je fiskalni račun, odnosno isečak, a ovde se vidi da je „kazna“ odštampana na belom papiru i isečena tako da liči na račun, pa građani vrlo lako mogu biti obmanuti – objasnila je Dragana Brdar iz JKP „Parking servis“ i dodala da svi korisnici koji sumnjaju da se radi o lažnom nalogu mogu da se obrate ovom preduzeću na broj 011/3035-400.

KOME PRIPADA ŽIRO-RAČUN?

Policija bi veoma lako mogla da reši slučaj samo ukoliko pronađe kome pripada sporni račun na koji su građani pozivani da uplaćuju novac za fiktivne kazne.

Izvor:Blic.rs
Foto:Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter