Izvor:
10.07.2017 u 14:07
0

SRBIJA NAJNAORUŽANIJA ZEMLJA U REGIONU: Svaki drugi Srbin naoružan, samo Amerikanci imaju više oružja od nas!

Amerikanci imaju 112,6 a mi 75,6 komada oružja na 100 stanovnika.

Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) pokrenulo je akciju legalizacije oružja koja će trajati do 1. oktobra. Cilj ove kampanje je registracija naoružanja u posedu građana, budući da se procenjuje da je Srbija najnaoružanija zemlja u regionu i peta po broju komada oružja u rukama civila u svetu.

U MUP-u podsećaju da od prvoj juna građani mogu da predaju oružje i municiju ili legalizuju nelegalno u najbližoj policijskoj upravi, kao i da neće morati da dokazuju njegovo poreklo, niti će odgovarati što su ga neovlašćeno nabavili.

Srbi su već godinama među prvima po broju “svetlog oružja”. Prema “Vašington postu”, u privatnim rukama u našoj zemlji nalazi se 3,050 miliona komada oružja, što znači da je prosečno svaka druga osoba naoružana.

“Smol arms survej” je pre osam meseci objavio podatke da smo drugi po broju komada ličnog naoružanja, odmah iza Amerike. Po njima Amerikanci imaju 112,6 a mi 75,6 komada na 100 stanovnika,

Izuzetno veliki broj pištolja i pušaka u poosedu građana penzionisani pukovnik Vojkse Jugoslavije Stohjan Mijović, između ostalog objašnjava i “minulim radom” sistema odbrane i bezbednosti.

– Bivša Jugolsavija beležila je neverovatnu produkciju naoružanja , od čega je pozamašan deo ostao na ovim prostorima. Gotovo da nije bilo prioadnika armije ili policije koji radni vek nije završio sa najmanje dva ili tri pištolja ., a JNA je samo oficira imala 25.000 – navodi Mijović.

Telegraf
Foto: Pixabay.com

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter