Izvor:
10.07.2017 u 20:46
0

KAZNE OŠTRIJE OD SADAŠNJIH: Vozačima sa 2 promila biće oduzet automobil!

Predlog novog zakona o bezbednosti u saobraćaju, koji predviđa oštrije kazne od sadašnjeg, naći će se pred Skupštinom Srbije u narednih mesec dana.

Jedna od predloženih mera biće oduzimanje vozila vozačima kojima se ustanovi dva promila alkohola u krvi

Od 4.200 saobraćajki koje su izazvali vozači pod dejstvom alkohola, čak 4.000 su bili muškarci. Najveći broj stradalih pešaka su građani od preko 65 godina starosti.

U saobraćajnim kontrolama samo tokom prošle godine otkriveno je oko 52.000 vozača koji su upravljali vozilom pod dejstvom alkohola i da je od toga broja gotovo polovina imala od 0,5 do 1,2 promila alkohola u krvi.

Brojke iz MUP pokazuju da su žene značajno odgovorniji vozači, čak i kada se uračuna njihova procentualna zastupljenost u saobraćaju.

tanjug.rs
foto:Oktan.hr

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter