Izvor:
17.07.2017 u 15:58
0

Lažni kupus na tezgama širom Srbije: Lako mogu da vam „uvale“ hibridni, evo kako da prepoznate pravi!

Prema tvrdnjam predstavnika Udruženja "Futoški kupus", sve je više onih koji obmanjuju kupce i reklamiraju i prodaju proizvode neodgovarajućeg kvaliteta kao kvalitetne sa popularnom geografskom odrednicom.

U Srbiji trenutno ima 40 poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda sa zaštićenim geografskim poreklom. Futoški kupus je jedan od njih, a sve više je onih koji obmanjuju kupce i prodaju običan kupus kao "Futoški kupus", jer je primmaljiviji ljudima koji su svesni njegovog kvaliteta.

Prema tvrdnjam predstavnika Udruženja "Futoški kupus", sve je više onih koji obmanjuju kupce i reklamiraju i prodaju proizvode neodgovarajućeg kvaliteta kao kvalitetne sa popularnom geografskom odrednicom, piše Politika.

To se može videti ovih dana na pijacama u Srbiji, futoški kupus na tezge stiže tek kraajem avgusta,tako da je kupus koji je sada na pijacama ili hibridni ili uvozni.

– Do zloupotrebe dolazi zbog dodate vrednosti koju ovi proizvodi imaju. Potrošači znaju da je kupus iz Futoga kvalitetan, ne treba mu reklama – kaže Uroš Puača, iz ovog udruženja, dodajući da je kod svih 45 članova tog udruženja proizvodnja kontrolisana.

Izvor: Telegraf

Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter