Izvor:
17.07.2017 u 21:35
0

EMISIJA „POSLE RUČKA“ : Dijabetes i kako se boriti sa tim!

U emisiji "Posle ručka" gosti su govorili na temu "dijabetes". Dijabetes može da tinja godinama i da se tek nakon nekog vremena uoči da čovek boluje od šećerne bolesti.

Akademik Nebojša Lalić navodi da postoji više tipova šećernih bolesti i da je tip "2" najgori tip jer je podmukao dok se tip "1" manifestuje tako sto osoba ima pojačano mokrenje,povraćanje,temperaturu… Savetuje da se smanji pušenje ako već ne može dijabetičar da prestane da puši.

Gosti su se saglasili u tome da je ishrana najvažnija u saniranju ove bolesti. Pravilnom ishranom uz upotrebu lekova ili bez,mozemo dovesti nivo sećera u krvi u normalu. Predsednica Udruženja za borbu protiv dijabetesa Plavi krug Bojana Marković kaže da je porodica najvažnija podrška pacijentu. Ona ističe da je izuzetno bitno da doktor uspostavi određenu ishranu svakom ponaosob.

Marko Kon,muzičar je takođe gostovao u emisiji koji je se bori sa ovom bolešću. Istakao je da je jednostavno ostavio cigarete.

-Nikakvu veliku promenu u životu nisam primetio nakon saznanja da sam dijabetičar. Ne razumem zašto ljudi kriju da boluju od toga-,rekao je Marko.

O ostalim pojedinostima ove bolesti,gledajte emisiju " Posle ručka" koje je u toku…i svakim radnom danim od 16h

izvor/happy

foto/arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter