parovi prijava happy zvezda prijava kviz happy talent šou

EMISIJA "POSLE RUČKA" : Dijabetes i kako se boriti sa tim!

 

U emisiji "Posle ručka" gosti su govorili na temu "dijabetes". Dijabetes može  da tinja godinama  i da se tek nakon nekog vremena uoči da čovek boluje od šećerne bolesti.

Akademik Nebojša Lalić  navodi da postoji više tipova šećernih bolesti i da je tip "2" najgori tip jer je podmukao dok se tip "1" manifestuje tako sto osoba ima pojačano mokrenje,povraćanje,temperaturu... Savetuje da se smanji pušenje ako već ne može dijabetičar da prestane da puši.

Gosti su se saglasili u tome da je ishrana najvažnija u saniranju ove bolesti. Pravilnom ishranom uz upotrebu lekova ili bez,mozemo dovesti nivo sećera u krvi u normalu. Predsednica Udruženja  za borbu protiv dijabetesa Plavi krug  Bojana Marković kaže da je porodica najvažnija podrška pacijentu. Ona ističe da je izuzetno bitno da doktor uspostavi određenu ishranu svakom ponaosob.

Marko Kon,muzičar je takođe gostovao u emisiji koji je se bori sa ovom bolešću. Istakao je da je jednostavno ostavio cigarete.

-Nikakvu veliku promenu u životu nisam primetio nakon saznanja da sam dijabetičar. Ne razumem zašto ljudi kriju da boluju od toga-,rekao je Marko.

 

O ostalim pojedinostima ove bolesti,gledajte emisiju  " Posle ručka" koje je u toku...i svakim radnom danim od 16h

 

 

izvor/happy

foto/arhiva

 

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Utorak
04:30 Dobro jutro Srbijo
11:00 Parovi Live
11:55 Vesti
12:05 Parovi Live
12:55 Vesti
13:10 Parovi Live
14:05 Beni Afet serija
15:00 Parovi - Live
16:00 Posle rucka
17:00 Parovi Live
17:30 Telemaster
18:00 Kviz: Naslovna strana
18:30 UPOZNAJTE PAROVE
21:00 PROVODADZIJA
slede Parovi Live