Izvor:
18.07.2017 u 01:18
0

Taksista je na sedištu našao torbu punu para, al se nije dvoumio!

I u Kaknju se nedavno dogodio sličan slučaj, ovoga puta u vozilu taksiste Midhata Velispahića iz Brežana kod Kaknja.

U vremenima kada novac dominira i kada svaka marka dobro dođe za život nađu se i oni pošteni pronalazači koji vrate i torbice i novčanike pravim vlasnicima.

Mnogi se u BiH sećaju Redže Hamzića koji je radeći na parkingu pred zgradom Opštine Goražde pronašao torbicu u kojoj se nalazilo čak 235.000 KM. Novac je izgubila porodica iz Užica. Toj porodici novac je u celosti vraćen.

I u Kaknju se nedavno dogodio sličan slučaj, ovoga puta u vozilu taksiste Midhata Velispahića iz Brežana kod Kaknja.

Naime jedna mušterija zaboravila je torbu u vozilu sa većom količinom novca i prema njegovim rečima on se nije dvoumio ni jednog trenutka da vrati izgubljeno.

– Tuđe je tuđe i to tako treba gledati. Osmeh i ushićenje koji vratite ljudima nakon što im javite da se novac i kartice nalaze kod vas ne bih menjao nizašta na svetu. Ponude mi i nagradu, ali naravno da je odbijem iz jednog razloga. Zamislim kako je taj novac teško stečen i zarađen i porodici koja ga je izgubila i ti još trebaš uzeti deo. I neki unutrašnji glas mi kaže – ne dolazi u obzir – kaže Midhat, piše Avaz.

Velispahić je do 2003. godine radio u građevinskoj firmi GMK Kakanj i nakon što je firma propala Midho je otišao u taksiste.

– Često osim torbica u autu izgube i ove moderne mobilne telefone. Do sada sam ih vratio desetak i tako će biti i u budućnosti – kazuje na kraju razgovora poštenjačina iz Kaknja.

IZVOR/telegraf

foto/facebook

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter