Izvor:
20.07.2017 u 15:06
0

ŽENA IZ BORA KOJA JE PODIGLA SRBIJU NA NOGE: Pre prijema u bolnicu, nije mokrila mesec dana!

Samo dva dana pre nego što je u nedelju pala u komu, moja mama je trebalo, baš zbog ekstremne gojaznosti, da ide na operaciju smanjivanja želuca u Klinički centar Srbije u Beogradu, kaže za Novosti Katarina, ćerka Anite Vujić (42), žene teške oko 300 kilograma, iz sela Metovnica, za čiji se život bore lekari u Opštoj bolnici u Boru.

– Kako se bližio dan odlaska na operaciju, mama je bila sve nervoznija – priča Katarina.

– U nedelju je počela da se guši. Ubrzo je izgubila svest, a ja sam, panično, pozvala bolnicu u Zaječaru. Međutim, iako sam ih zvala dva puta, saopšteno mi je da naše selo Metovnica teritorijalno pripada Boru, pa su me uputili na bolnicu u tom gradu.

Posle tog poziva, iz Opšte bolnice u Boru u Metovnicu je odmah upućen sanitet. Međutim, tek tada su nastale muke…

– Majka se, u međuvremenu, pribrala i odbila da ode u bolnicu – nastavlja Anitina ćerka:

– Jedva su je savladala sedmorica odraslih ljudi koji su je, ni sama ne znam kako, ubacili u sanitet i odvezli u borsku bolnicu.

Devojka kaže da je njena majka posle prijema u borsku bolnicu odmah zbrinuta, ali su lekari primetili da ona uopšte ne izbacuje tečnost.

– Pitali su me kada je poslednji put mokrila. A, koliko se ja sećam, to je bilo mesec dana pre prijema u borsku bolnicu. Tog dana lekari su uspeli mojoj majci da pomognu da za 24 sata izbaci iz sebe gotovo osam litara tečnosti!

Katarina objašnjava da su borski lekari ipak pokušali da transportuju Anitu u Klinički centar Srbije na zakazanu operaciju smanjivanja želuca, ali je njena majka tada pala u komu, pa je svako njeno pomeranje bilo rizično.

– Rekli su mi da ne smeju da rizikuju da je pošalju na put bez odgovarajućeg vozila, jer ne veruju da bi ona to preživela. Kazali su mi da takvog vozila nema u Srbiji i da je jedina nada da pokušaju da stabilizuju mamino stanje pa da se tek posle toga razmišlja o narednim koracima.

Devojka kaže da je njena majka rodila troje dece i da je do pre desetak godina bila žena normalne težine.

– Ne znam kako se mama toliko ugojila, to nisu znali da nam kažu ni lekari u Zaječaru. Po mom mišljenju, u pitanju su geni, jer i moja baka po majci ima problema s težinom, budući da ima oko 150 kilograma.

Pre dve godine, nastavlja Katarina, kada je njena majka imala 217 kilograma, upućena je u Klinički centar Vojvodine u Novom Sadu.

Izvor: telegraf.rs
Foto: Twitter/vaxi81

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter