Izvor:
22.07.2017 u 14:44
0

NOVA ODREDBA ZAKONA O RADU:Porez na kafanske pevačice!

Prema novoj odredbi Zakona o radu, vlasnici diskoteka, kafana i restorana u Srbiji ubuduće će morati da plaćaju porez za angažovanje estradnih pevača koji će minimalno iznositi 200 dinara po nastupu i to za svakog člana benda!

Gazde ugostiteljskih objekata dužne su da pre svakog nastupa sklapaju posebne ugovore o delu sa pevačima i muzičarima, a najmanja dozvoljena visina honorara za svakog pojedinačno biće 1.200 dinara.

Na tu sumu moraće da plate 17 odsto poreza, što iznosi oko 200 dinara.

Ove nove odluke Vlade Srbije o primeni Posebnog kolektivnog ugovora za angažovanje estradno-umetničkih izvođača moraće da se drže svi koji u našoj zemlji žele da angažuju pevače.

– Ugostitelj mora da traži uverenje za rad pre nego što sačini ugovor, kako bi i on bio zaštićen. Pošto su pevači uglavnom angažovani na više različitih mesta, oni moraju sa svakim vlasnikom da potpišu ugovor. Minimalna cena je oko 1.200 dinara po svakom članu benda – rekao je predsednik Udruženja estradnih umetnika i izvođača Andrija Bajić,

On je dodao da u slučaju da ugostitelj dovede muzičara koji nema regulisane doprinose, moraće da plati plati dažbine koje iznose čak 60 odsto od visine honorara.

izvor/telegraf

izvor/arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter