Izvor:
22.07.2017 u 18:49
0

VLASNICI DIVLJIH ŠLEP-SLUŽBI HARAJU AUTOPUTEM: Razbojnici bacaju oštre predmete po putu!

Vlasnici nelegalnih šlep-službi namerno bacaju oštre predmete po putu, a onda vozačima oštećenih vozila nude prevoz do najbližeg majstora, za šta na kraju traže astronomske sume pod pretnjom oduzimanja vozila! Posebno su opasne i ekipe koje anestetičkim sprejom uspavljuju vozače parkiranih vozila na odmorištima, a onda im odnose sve što imaju!

Drumski razbojnici haraju autoputevima kroz Srbiju, najčešće na deonici kod Smedereva, Velike Plane i Požarevca, upozoravaju iz saobraćajne policije!

– Na primer, prođu šlepom desnom trakom i namerno bace daske sa ekserima ili delove guma ili auspuha koji oštećuju vozila. Onda se odmah na sledećem izlazu sa autoputa isključe i naprave krug. Kada se vrate na to mesto, čeka ih očajni vozač, koji ih najčešće sam zaustavi i traži pomoć, ne znajući da je upao u klopku – kaže naš sagovornik iz policije.

Prema rečima policije, angažovan je maksimalan mogući broj policijskih presretača, koji, između ostalog, motre i na sumnjiva vozila i osobe u blizini autoputa. Međutim, najveći problem je taj što je veoma teško uhvatiti razbojnike na delu, pa oni često prolaze nekažnjeno.

Na putevima takođe vrebaju i takozvani porodicni prevaranti.

– Oni sede u velikom automobilu, ponekad su i mala deca u njemu, i mašu vam da se zaustavite. Potom vam objašnjavaju da su ostali bez goriva i da nemaju dovoljno keša uz sebe, pa nude "skupoceni" nakit po bagatelnoj ceni. Naravno, ispostavi se kasnije da je nakit bižuterija, ali mnogo ljudi se polakomilo i platilo im po 100-200 evra za nakit misleći da su kupili zlato po veoma povoljnoj ceni – objašnjava Božović.

Izvor/Informer

Foto/Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter