Izvor:
22.07.2017 u 18:50
0

PAKAO NA GRANICAMA: Na Batrovcima se čeka četiri sata, na Horgošu kilometarske kolone!

Ukoliko ste izabrali danas da krenete na letovanje ili se vraćate u Srbiju, pripremite se za velike gužve na skoro svim graničnim prelazima i naplatnim rampama. Preporuka AMSS je da se koriste alterntavini prelazi, gde su čekanja znatno manja nego na glavnim.

S obzirom na to da je danas prvi dan vikenda, a i zbog velikog broja stranih državljana koji prolaze kroz našu zemlju ka Crnoj Gori, Makedoniji i Bugarskoj, gužve na granicama od jutros su velike, a tokom dana biće sve gore.

Na Batrovcima četiri sata

Iz Auto-moto saveza Srbije (AMSS) kažu da se danas očekuje veliki priliv vozila na svim graničnim prelazima, a da je trenutno najveća gužva na graničnom prelazu Batrovci.

Kako nam je rečeno u AMSS i dalje je najgore na prelazu Batrovci, na granici sa Hrvatskom, gde su čekanja ukupno najmanje oko četiri sata. Naime, i sa jedne i sa druge strane kolone su ogromne, tako da se na oba prelaza čeka po dva sata.I na prelazu Šid, takođe na granici sa Hrvatskom, sada su velike gužve, pa se na prelaz čeka oko sat vremena.

AMSS preporučuje da se koriste prelazi Bačka Palanka, Sot i Bogojevo.

Kilometarske kolone u Mađarskoj

Prema izveštaju AMSS, velike gužve su i na granici sa Mađarskom, tačnije na glavnom prelazu Horgoš. Kako su nam rekli, sa naše strane čeka se oko sat vremena. U AMSS-u ne mogu da procene koliko se čeka sa mađarske strane, ali kažu da su kolone kilometarske.

Kako saopštava AMSS, pojačan protok vozila očekuje se i na alternativnim prelazima Bački Vinogradi, Đala, Bajmok i Horgoš 2, koji su otvoreni do 7 do 19 sati, kao i na prelazima Kelebija i Bački breg, koji rade 24 sata, a na kojima se trenutno čeka do 30 minuta.

Gužva i ka Crnoj Gori

Na izlazu iz naše zemlje pojačan je saobraćaj i na prelazima Gostun sa Crnom Gorom, Gradina sa Bugarskom i Preševo sa Makedonijom, a zadržavanja oko 30 min sa tendencijom porasta.

Na naplatnim rampama čekanje od 10 do 15 minuta, ali se u toku dana očekuju i duže čekanja.

izvor: Blic.rs
foto:24sata.hr

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter