Izvor:
25.07.2017 u 16:21
0

Agencija za bezbednost saobraćaja: SAVETI ZA VOZAČE – KAKO DA IZBEGNETE SAOBRAĆAJNE NESREĆE! (foto)

Tokom sezone letnjih odmora direktorka Agencije za bezbednost saobraćaja Jasmina Milošević apelovala je na građane koji polaze na duži put, a shodno kampanji koju promovišu, da "VOZE BEZBEDNO".

Shodno statistikama, direktorka je u jutarnjem programu Happy televizije potvrdila da se najveći broj saobraćajnih nesreća događa usled umora vozača, ali i tokom noćne vožnje, prema tome savetovala je putnike kako da situaciju u saobrićaju učine što bezbednijom:

– Želimo da apelujemo na svest putnika i vozača da kod prvih znakova umora zastanu i odmori na petnaest minuta i tako na svaka dva sata. Njima par minuta neće značiti mnogo, a mogu sprečiti ozbiljne posledice. Trebalo bi koristiti dosta vode, dakle ne bilo koje tečnosti. Kafa je dozvoljena, ali zbog velikih temperatura preporučuje se upravo voda. Takođe, svi u vozilu moraju biti vezani i sigurnosti sistemi uključeni i, naravno, nikako ne sedati za volan pod dejstvom alkohola – objašnjava direktorka Milošević.

Načelnik Uprave saobraćajne policije Nebojša Asov dodaje da je najbolje vreme za polazak na put u ranim jutarnjim časovima, a sve u cilju sprečavanja fatalnih posledica:

– Vozači se često odlučuju na vožnju u noćnim časovima zbog udobnosti ambijenta i manje gužve, ali ni ne shvataju kakvom se riziku izlažu. Za razliku od dnevnih vožnji, saobraćajne nezgode koje se dešavaju noću su sa većim posledicama i uvek je veći broj stradalih – rekao je načelnik.

Happytv.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter