Izvor:
02.08.2017 u 02:17
0

TOPI SE NEBO I ZEMLJA: Od vrućine se iskrivile šine kod Kraljeva!

Da ni metal, ni čelik nisu otporni na ekstremno visoke temperature najbolje pokazuje nesvakidašnja, gotovo bizarna situacija koja se dogodila danas na pružnom pravcu Kraljevo – Kosovska Mitrovica. Naime, na tom potezu, i to na nekoliko lokacija, vrelina je iskrivila delove železničkih šina, pišu Večernje novosti.

Zato je i putnički voz na relaciji Kraljevo – Kosovska Mitrovica, koji iz grada na Ibru polazi u 14.45, već u 15.10 morao da se vrati u stanicu u Mataruškoj Banji i putovanje nastavi tek posle dva i po sata, odnosno u 17.30 kada su kvarovi na šinama otklonjeni.

– Nije ovo ništa novo, kada upekne "zvezda" i čelik se savija. Mašinovođa je primetio da su se šine izvitoperile i vratio voz u najbližu stanicu. Na teren su ubrzo izašli šinski radnici kako bi zamenili iskrivljene i zavarili nove delove – kaže jedan od radnika na železnici.

Sve do varošice Ušće voz će se iz bezbednosnih razloga kretati najbrže 30 kilometara na sat, a nadležne službe će detaljno pregledati prugu.

Izvor: Večernje novosti/Telegraf
Foto: Twitter/marko_deda

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter