Izvor:
11.08.2017 u 21:05
0

DRASTIČAN PAD TEMPERATURE: Za vikend nagla promena vremena koja će nam doneti NIZ PROBLEMA!

Naoblačenje i zahlađenje sa kišom, pljuskovima, grmljavinom, a negde i nepogode sa gradom i jakim vetrom, očekuje nas već sutra. Kao upozorenje na nepogode, zbog toga će u pojedinim delovima zemlje biti na snazi crveni meteoalarm.

U Republičkom hidrometeorološkom zavodu objašnjavaju da se više padavina očekuju sredinom dana na jugozapadu, a uveče i u toku noći u Banatu, centralnim, istočnim i jugoistočnim krajevima, gde se lokalno očekuje više od 40 milimetara kiše za 12 sati.

Najniža temperatura biće od 17 do 21 stepen, a najviša od 27 na severu do 34 stepeni na jugoistoku zemlje.

Crveni meteoalarm biće proglašen za Banat, Pomoravlje, Istočnu i Jugoistočnu Srbiju, dok će narandžasti, koji se takođe smatra opasnim, biti proglašen za ostatak zemlje. U ovom slučaju, ovi alarmi se ne "pale" zbog visokih temperatura, kako smo navikli do sada tokom ovih tropskih talasa, već zbog obilnih kiša i grmljavine.

Procena RHMZ je da bi količina padavina, koja će pasti, mogla da izazove poplave, probleme u svim aktivnostima poljoprivredne proizvodnje, značajne probleme u saobraćaju i transportu, kao i rizik od odrona i klizišta. Takođe, zbog nevremena postoji opasnost po život ljudi i životinja, kao i štete na imovini.

– Procenjuje se da će pasti obilne kiše, koje mogu da izazovu poplave, ali s obzirom da smo imali sušni period, smanjene su mogućnosti za poplave – objašnjavaju u RHMZ.

U nedelju manje padavina, ali hladnije

Nakon subotnjeg nevremena, u nedelju se očekuje pretežno oblačno, osetno svežije, mestimično sa kišom ili pljuskovima. Maksimalna temperatura u Srbiji u nedelju će biti 23 stepena

Više padavina se očekuju u Banatu i na istoku. Tokom dana prestanak padavina, najpre na severu i zapadu zemlje.

Blic
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter