Izvor:
16.08.2017 u 15:30
0

ZA SVAKU POHVALU: Ima diplomu fakulteta, a radi kao čistačica – na fakultetu!

Zoricu Đurić, ekonomistu za turizam po struci, nasmejanu i doteranu, svakog radnog dana možete videti kako ide na posao na Fakultet političkih nauka, gde radi kao – spremačica.

Iako je to njena zvanična pozicija po ugovoru, za studente ona zauzima posebno mesto. Vrata njene prostorije na trećem spratu uvek su otvorena za njih, gde ih dočekuje sa strpljenjem, spremnim odgovorima i rešenjima, a neretko i kolačima.

Zahvaljujući svojoj pristupačnosti akademcima, njena priča stigla je do Slađane Nedeljković, studentkinje novinarstva koja je objavila intervju sa miljenicom svojih kolega "Na kraju pustinje uvek mogu na pronađem cvet" u zvaničnom časopisu studenata FPN-a "Politikolog", prikazavši tek jedan primer da u našem društvu ima mnogo onih koji rade poslove za koje su prekvalifikovani.

Moj muž je radio na prijavnici, fakultetu je bila potrebna spremačica. Pre toga sam radila u raznim pekarama, prodavnicama, bez slobodnog dana. Gajila nadu da ću se malo pomeriti na društvenoj lestvici, ali se to nije desilo. To, ipak, nije uticalo na moj donos prema dosadašnjem poslu – rekla je Zorica u intervju, otkrivši da je težak fizički rad, ali je i to prebrodila.

Sve to je zadivilo studentkinju Slađanu koja je i nagrađena od strane Unije studentskih glasila Srbije i Udruženja novinara Srbije nagradom "Ivo Lola Ribar" za najbolji intervju u studentskim glasilima. Najzanimljivije je, pak, kako su na ovo saznanje reagovali profesori na fakultetu, ali i studenti.

izvor/noizz

foto/arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter