Izvor:
16.08.2017 u 20:18
0

PREBUKIRANA: Sigurna kuća u Novom Sadu nema mesta da primi sve žrtve nasilja!

Sigurna ženska kuća u Novom Sadu u prvoj polovini ove godine zabeležila je porast prijava porodičnog nasilja, u toj instituciji sada postoji potreba za dodatnim kapacitetima za ugrožene žene.

U prvoj polovini godine sigurna kuća bila "konstatno popunjena", a da kapacitet od 20 mesta više nije dovoljan.

Upravnica novosadske Sigurne ženske kuće Nada Padejski Šekerović izjavila je da je i 2016. godine u toj ustanovi boravilo oko 140 osoba, što je takođe porast u odnosu na 2015. godinu. Ona je kazala da se još ne može znati zbog čega je broj prijava drastično porastao, jer "ne postoji nijedna sveobuhvatna baza podataka o žrtvama nasilja ili nasilnicima".

Novi Zakon o sprečavanju nasilja u porodici predviđa i formiranje jedinstvenog registra žrtava i počinilaca nasilja u porodici u okviru Republičkog javnog tužilaštva. Tek kroz nekoliko godina moći ćemo da damo precizan odgovor na pitanje da li je nasilja više – rekla je Padejski Šekerović.

Od prvog juna ove godine počela je primena novog Zakona o sprečavanju nasilja u porodici, pa je moguće da je upravo ta činjenica "ohrabrila žene da prijavljuju probleme ove vrste".

Izvor: Blic
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter