Izvor:
17.08.2017 u 16:24
0

DROPŠIPING: Nov način za dobru zaradu putem interneta!

Dropšiping (dropshipping) je relativno nov način trgovine preko interneta i sve češće se pominje kao mogućnost dobre zarade, a tim poslom u Srbiji počinje da se bavi sve više ljudi, rekao je za Inforbiz marketing konsultant Istok Pavlović.

"To je biznis model na internetu gde vi nemate kod sebe robu koju prodajete već robu ima neko drugi. Vi imate sajt koji izgleda kao klasičan 'šop', ali kada neko poruči, vi zapravo prosleđujete porudžbinu i oni je pakuju i šalju. Prednosti takvog načina poslovanja je veliki – nemate svoj lager, nemate magacin i uglavnom se bavite samo marketingom i razvojem svog brenda. Proizvođačima je u interesu da imaju takve posrednike zato što vi kada ste recimo neki veliki proizvođač u Kini, vama odgovara da vi samo sediti, imate magacin prepun robe, a da hiljade tih šopova vama šalju porudžbine", objasnio je Pavlović pojam dropšipinga.

Na pitanje kako se zarađuje u toj vrsti trgovine, Pavlović kaže da ta zarada nije nimalo laka.

"Nije nimalo lako i treba imati neko iskustvo u marketingu i treba jedno šest meseci do godinu dana da se 'uđe u štos'. To je otprilike uvek isti model, nađete neku grupu ljudi koja je zainteresovana za nešto i onda uz pomoć reklama na Fejsbuku i Instagramu dovodite ljude koji kupuju", kaže Pavlović.

IZVOR/N1

FOTO/arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter