parovi prijava happy zvezda prijava kviz happy talent šou

VOZAČI OPREZ: Od sledeće nedelje počinje pojačana kontrola na drumovima Srbije!

 

Uprava saobraćajne policije opremljena je sa još 50 najsavremenijih radarskih uređaja za merenje brzine koji mogu da se koriste i u noćnim uslovima, u šta će se uveriti naši vozači već početkom sledeće nedelje.

- Od ponedeljka, 21. avgusta i naša saobraćajna policija će, baš kao i sve članice međunarodne organizacije TIPSOL (28 zemalja Evrope) uključiti u akciju pojačane kontrole brzine vozila na drumovima - kaže Boban Milinković, zamenik načelnika Uprave saobraćajne policije MUP Republike Srbije.

On dodaje da će posebnu pažnju posvetiti noćnim kontrolama, što savremeni radari omogućavaju.

- Istovremeno će se kontrolisati i alkoholisanost vozača jer je vožnja pod dejstvom alkohola uzrok velikog broja nesreća. Statistika je tu jasan pokazatelj - kaže Milinković. - U poslednje dve godine je na našim drumovima poginulo 1.206 ljudi, a čak 244 je nastradalo u udesima u kojima je neki od učesnika vozio pod dejstvom alkohola. Veliki doprinos smanjenju broja udesa u saobraćaju pod dejstvom alkohola daje i akcija koju već 10 godina zajednički sprovode Uprava saobraćajne policije MUP Srbije i Apatinska pivara "Dok pijem ne vozim".

Prosečno se, godišnje, u Srbiji iz saobraćaja isključi oko 50.000 vozača zbog nedozvoljene količine alkohola u krvi, dok je njih oko 10.000 moralo da bude zadržano na trežnjenju.

- Ovakve akcije daju sjajne rezultate, jer deluju i preventivno - kaže Milinković kome je generalni direktor Apatinske pivare Vladimir Novaković uručio novu donaciju od 10 najsavremenijih alkometara.

Ukupno, za poslednjih deset godina, donirano je 105 alkometara.

 

 

 

Novosti.rs

Foto/arhiva

 

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost