Izvor:
19.08.2017 u 02:44
0

PAZITE NA DECU: Vrlo lako mogu postati žrtve internet nasilja!

Stručnjaci savetuju da obratite pažnju koliko i na koji način klinci provode vreme za kompjuterom.

Koristi od interneta su velike, ali za decu je on svakako i izvor opasnosti. Sve su češće žrtve nasilja, pa stručnjaci savetuju da obratite pažnju koliko i na koji način klinci provode vreme za kompjuterom. Može da se desi da se "upeca" u nečiju mrežu, a poznato je da su zlostavljači strpljivi i taktični. Ukoliko primetite neke od sledećih situacija, trebalo bi da reagujete.

* Ako vaše dete svakog dana u isto vreme uključuje računar, to bi moglo da vam kaže da se nešto krije iza toga. Mnogi misle da se zlostavljači javljaju samo noću, ali nije tačno.

* Ukoliko menja raspoloženje dok je za kompjuterom, smeje se i nervira na smenu, od izrazite sreće do depresivnog stanja, a često i crveni u licu, znači da se dopisuje sa nekim ko ima jak uticaj na njega.

* Obratite pažnju da li krije monitor, okreće ga kada vi prođete ili uznemireno otvara novi folder da sakrije prethodni i da vas zavara.

* Iznervira se čim se mreža prekine, nestane struje ili mu baš kada je za kompjuterom kažete da nešto uradi.

Informer.rs

Foto/arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter