Izvor:
22.08.2017 u 21:47
0

PIONIRSKI GRAD VRAĆEN DECI!

Goran Vesić je danas posetio sportsko – rekreativni centar na Košutnjaku i tom prilikom izrazio zadovoljstvo što se on vratio svojoj staroj nameni – deci.

– Pionirski grad je najbolji primer kako jedan prostor može da se vrati onome čemu je bio namenjen otkada svi za njega znamo, i da opet postane izletište za decu Beograda – istakao je Vesić.

Prostor koji ima skoro 40 hektara je bio devastiran, kaže, a preduzeće je bilo blokirano, kao i njegov račun.

– Bili su u minusu 17 miliona, a u kućicama koje su nekada služile kao smeštaj za decu živeli su ljudi, imali smo kuću velikog brata, skvoš i razne druge sadržaje od kojih grad nije imao koristi ali imali su koristi oni koji su iznajmljivali – kaže gradski menadžer.

Jasno je bilo, smatra, da je Pionirski grad bio mesto na kome su se pojedinci bavili biznisom, koji nije imao veze sa decom.

Sada, posle tri i po godine, rekao je on, treba zahvaliti direktoru Pionirskog grada Ljubomiru Jovanoviću koji je uradio, prema njegovim rečima, odličan posao na oporavku preduzeća.

Renovirana je, kaže, i sala u kojem su ranije snimane razne emisije umesto da budu korištena za decu.

– Svi objekti su ispražnejni i krenućemo u rekonstrukciju. Biće napravljeni novi objekti za oko 400 dece koji će tu bti smešteni – najavio je Vesić i dodao da Kuća velikog brata više nije u Pionirskom gradu, a i skvoš teren će uskoro "otići" sa tog mesta.

Takođe, renovirani su i tereni, a tokom letnjeg i zimskog raspusta, bio je održan niz sadržaja za decu, podsetio je gradski menadžer.

– Ima još posla, ali nikom nije izdat prostor i više ne postoje razne produkcije, koje ovde snimaju emisije, umesto da to služi mališanima – podvukao je on.

Od naredne godine, najavio je Vesić, biće izgrađena i radionica povezana sa Dečjim kulturnim centrom.

Vesić ističe da sada, za razliku od ranijeg perioda, na samom ulazu postoji i kontrola ulaska, pa u Pionirski grad ne može da uđe bilo ko.

izvor/Informer.rs

foto/arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter