Izvor:
07.09.2017 u 13:11
0

VOZAČI, OPREZ: Od danas kazne za prekoračenje srednje brzine!

Od danas počinje kažnjavanje vozača koji prekorače srednju dozvoljenu brzinu na auto putu, piše "Politika".

U sredu je, kako se navodi, otklonjena i poslednja prepreka za početak primene novog sistema, a to je potpisivanje Sporazuma između Javnog preduzeća "Putevi Srbije" i MUP-a Srbije, koji će omogućiti saobraćajnoj policiji da koristi podatke sa naplatnih rampi.

"Politika" podseća da je reč o sistemu koji meri srednju brzinu na osnovu vremena prolaska kroz naplatne rampe. Razlika u vremenu i pređenoj kilometraži na auto putu, od kućice do kućice, daje obračun prosečne brzine. Sve naplatne stanice pokrivene su kamerama, povezane optičkim kablom i imaju jedan centralni server.

Sve kućice imaju identično sinhronizovano vreme i tačno se zna kada je ko ušao na auto put, a kada je izašao sa njega. "Putevi Srbije" će dokumentovati sve prekršaje i prosleđivati ih policiji. Ubuduće, svi oni koji prema ovoj računici voze brže od 120 kilometara na čas, biće kažnjeni.

Cilj novog sistema je povećanje bezbednosti saobraćaja, dodaje "Politika".

Izvor:Tanjug.rs
Foto:Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter