Izvor:
08.09.2017 u 18:14
0

KONAČNO: Otkriven tačan datum kada će početi kažnjavanje vozača svuda na auto-putu!

Kažnjavanje vozača na svim deonicama auto-puta za prekoračenu srednju brzinu definitvno će početi 1. oktobra.

Zasad se kažnjavaju samo oni vozači koji prekorače dozvoljenih 120 kilometara na sat na auto-putu Šid – Šimanovci. Ipak, i na toj deonici se toleriše pa kazne pljušte samo onima kojima je sistem izmerio da im je srednja brzina od Šida do Šimanovaca bila iznad 125 kilometara na sat.

Merenje prosečne brzine kretanja automobila na auto-putu, na naplatnim rampama u Srbiji počelo je da meri krajem jula.

U međuvremenu su vozači samo na rampama dobijali priznanice na kojima piše kojom srednjom brzinom su vozili, ali nisu kažnjavani.

Početkom ovog meseca, tačnije, u ponedeljak, 4. septembra počelo je kažnjavanje na pomenutoj deonici.

Za merenje srednje brzine između dve naplatne rampe, da podsetimo, koristi se postojeći sistem naplate putarine, a ne fiksne kamere. Reč je o sistemu koji na osnovu vremena ulaska i vremena izlaska vozila sa predmetne deonice, izračunava prosečnu brzinu kretanja.

Tako su juče na naplatnoj stanici Šimanovci za samo dva i po sata kažnjena 24 vozača, od kojih je 21 stranac.

Telegraf
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter