Izvor:
09.09.2017 u 00:53
0

Od 1. novembra poskupljuje gradski prevoz!

Na sednici Skupštine grada, na kojoj je usvojen novi zonsko-tarifni sistem kojim se smanjuju koeficijenti za izračunavanje cene karte ka prigradskim naseljima, najavio da će ovim povećanjem cene karte u gradskoj zoni obezbediti dodatne prihode za GSP.

Da će cena autobuske karte u javnom gradskom prevozu uskoro skočiti sa 55 na 65 dinara, potvrdio je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

On je na sednici Skupštine grada, na kojoj je usvojen novi zonsko-tarifni sistem kojim se smanjuju koeficijenti za izračunavanje cene karte ka prigradskim naseljima, najavio da će ovim povećanjem cene karte u gradskoj zoni obezbediti dodatne prihode za GSP.

– Mislim da će ići na 65 dinara i to je to. Neće se menjati cene đačkih pokaznih karata, ostalih povlašćenih kategorija, prigradskog prevoza i drugo, znači samo će se menjati ova cena.Kažem, mislim da će ići na 65 dinara po novom tarifnom sistemu, ali to ćemo videti kada dobijemo obračun. Novi Sad ima trenutno najjeftinije karte, ispod svake ekonomske računice i svake tržišne vrednosti, tako da ćemo sa ovim to malo nivelisati i bar malo cenu približiti ekonomskoj. To treba da stvori uslove da GSP može da ulaže i obnavlja vozni park, da imamo bezbedan i pouzdan prevoz – naveo je gradonačelnik.

Podsećaju da prema novom tarifnom sistemu, kada se cena karte u i gradskoj zoni poveća na 65 dinara, zbog smanjenja koeficijenata, cene prevoza ka prigradskim naseljima ostati iste.

Očekuje se da novi cenovnik počne da se primenjuje od 1. novembra.

Telegraf
Foto: Twitter/mladen_s

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter