parovi prijava happy zvezda prijava kviz happy talent šou

BRNABIĆ: Prosvetarima će biti povećane plate!

 

Vlada neće odustati od donošenja Zakona o osnovama sistema obrazovanja, poručila je danas premijerka Ana Brnabić, kao i da će prosvetarima biti povećane plate.

Ona je rekla novinarima u Vranju da će ponovo razgovarati sa sindikatima prosvete i da će uvek biti tu za njih.

"I njima je jasno rečeno da će biti povećanja plata u prosveti i da ne želimo da razgovaramo o procentima. To ne bi bilo odgovorno, rekli smo da taj procenat nije 0,2 odsto koji njima fali da dostignu tih 10 odsto što im je oduzeto 2014. godine. Takođe, smo rekli da postoji jasan trend da je prosveta u fokusu", navela je premijerka.

Brnabić ističe da dve stvari to pokazuju - kad su 2014. smanjene plate u javnom sektoru, samo su prosveti vraćene.

 

 

"Sve što je bilo u smislu viška u budžetu zbog fiskalne konsolidacije je vraćemo prosveti. Drugo, racionalizacija nije pogodila jedino prosvetu", istakla je premijerka.

Navela je i da sindikati nemaju razloga da budu protiv donošenja pomenutog zakona i da nije nikakav problem da se ponovo održi javni sastanak o tom zakonu.

"Zašto su protiv tog zakona? Čula sam da su protiv zato što im se navodno ukidaju beneficije koje imaju, ali taj zakon nijednom rečju ne ukida njihove beneficije koje imaju. Apsolutno se ne ukida mogućnost kolektivnog ugovora", podvukla je ona.

Brnabić ističe da taj zakon omogućava državi da nagradi najbolje u prosveti.

"Ja, kao predsednica vlade, od tog zakona neću odustati", poručila je Brnabić.

 

Kurir
Foto: Arhiva/novaekonomija.rs

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost