Izvor:
09.10.2017 u 14:09
0

TOPLANE SPREMNE ZA ZIMU: Energenata ima dovoljno da se radijatori ne hlade do kraja sezone!

Sve toplane su spremne za predstojeću zimsku sezonu, ima dovoljno energenata i grejanje je osigurano, kaže ministar rudarstva i energetike, Aleksandar Antić i dodaje da su tople probe tokom vikenda ugrajale domaćinstva u Srbiji.

– Sistem se sada testira i sve toplane su dobro spremne za sezonu. Od 60 toplana, 45 su tako formatirane da koriste gas, ostale mazut i dve samo ugalj – pojasnio je ministar.

Kako kaže, može da pretpostavi da će biti određenih problema u Prijepolju i Zaječaru tokom grejne sezone, ali da se oni rešavaju.

Očekuje i da toplana u Jagodini bezbedi potrebne garancije za Srbijagas i da će rešiti problem.

Ministar je naglasio da je EPS spreman za pojačanu potrošnju električne energije, iako je za sobom imao kompleksnu godinu i u prvom kvartalu smanjenu proizvodnju uglja.

– EPS je u druga dva kartala odradio ogroman posao, pre svega u rudarskom sektoru. Krajem septembra imali smo više od 600.000 tona uglja veću proizvodnju nego u istom periodu prošle godine. Uspeli smo da se izborimo sa velikom sušom, da imamo dovoljnu količinu struje za našu potrošnju, čak i izvoz – pojasnio je on.

Eps ima dovoljno uglja za proizvodnju struje, ali i hidroakumulacije su u dobrom stanju, naglašava Antić i dodaje da su urađeni reminti.

– Vrlo sigurno i stabilno ulazimo u ovaj deo godine. Ne samo EPS već i sve energetske kompanije – naglasiio je on.

Izvor: tanjug.rs
Foto: Twitter/ABrackenborough

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter