parovi prijava happy zvezda prijava kviz happy talent šou

Više od 17.000 građana obavilo preventivni pregled!

 

 U okviru akcije besplatnih, preventivnih zdravstvenih pregleda, koju u cilju rane dijagnostike i promocije prevencije organizuje Ministarstvo zdravlja, danas do 16 sati u 123 zdravstvene ustanove širom Srbije, pregledano je čak 17.070 građana.

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva zdravlja, skoro trostruko više građana Srbije se odazvalo pregledima nego prve nedelje, 17. septembra.

Veliko interesovanje građana, kažu iz Ministarstva, potvrda je značaja te akcije, ali i potvrda unapređenja javne svesti o prevenciji kao najefikasnijem načinu brige o sopstvenom zdravlju.

Ministarstvo zdravlja zahvalilo se svim zdravstvenim radnicima koji su učestvovali u dosadašnjim akcijama besplatnih pregleda na posvećenosti i uloženom trudu, kao i mnogobrojnim građanima koji su se odazvali ovoj akciji.

Građani Srbije, sa ili bez zdravstvenog osiguranja, danas su bili u mogućnosti da bez zakazivanja urade ultrazvuk abdomena i PSA, odnosno specifični antigen prostate koji otkriva tumorske promene i obave ginekološke preglede.

Pojedine zdravstvene ustanove i danas su obavljale i EKG preglede, kao i merenje nivoa šećera u krvi i merenje krvnog pritiska.

Iz Ministarstva zdravlja najavljuju da će akciju sprovoditi i u narednom periodu, najmanje jednom mesečno, te pozvalo sve građane koji se do sada nisu pregledali da iskoriste priliku i obave besplatne, preventivne preglede.

 

Happytv.rs/Tanjug
Foto: Arhiva

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Cetvrtak
04:30 Dobro jutro Srbijo
07.00 Dobro jutro Srbijo
11:00 Parovi Jutarnja Kafica
11:40 TOP - SHOP
11:55 Vesti
12:05 Parovi Jutarnja Kafica
12:55 Vesti
13:10 Parovi Jutarnja Kafica
14:55 Parovi - Live
16:15 Posle ručka
17:30 Telemaster
18:05 Kviz: Naslovna strana
18:35 UPOZNAJTE PAROVE
20:00 Srbija na dlanu
21:00 Parovi - Roditeljski sastanak
sledi Parovi - Live