Izvor:
17.10.2017 u 02:36
0

Dečak (12) ukrao autobus i vozio ga po celom Nišu! Policija ga zaustavila tek nakon 6 kilometara, a njegova reakcija je za filmski scenario!

Jedan dvanestogodišnji Nišlija izazvao je juče pravu senzaciju jer je ukrao autobus i vozio ga po čitavom gradu kao pravi profesionalac, sve dok ga nije zaustavila saobraćajna policija.

Iako se kretao najprometnijim saobraćajnicama, mališan nije "zakačio“ ni pešake ni druga vozila, pa je ukradeni autobus bez ogrebotine vraćen vlasniku.

Ovaj nestašluk, koji je mogao skupo da košta i vozača i druge učesnike u saobraćaju, proći će bez kazne jer su deca mlađa od 14 godina potpuno krivično neodgovorna.

Kako Telegraf.rs saznaje, nesvakidašnja krađa dogodila se u nedelju nešto posle 12 sati u Beogradskoj ulici, u blizini glavne autobuske stanice. Dečak se ušunjao u autobus požarevačkog prevoznika "Arriva“, upalio motor i krenuo u "promenadu“.

Šef niške poslovnike ovog prevozničkog preduzeća Srđan Cekić, priznaje da se šokirao kada je saznao ko im je ukrao autobus.

– Vozilo je bilo parkirano u Beogradskoj ulici odakle je trebalo da uđe na autobusku kako bi krenuo za Požarevac. U njemu nije bilo nijednog putnika, a vozač je izašao na pauzu do polaska na put. Mališan je to iskoristio, došunjao se do vozila i na silu otvorio srednja vrata. Ušao je u autobus i upalio ga ključevima koji su bili u bravi. Prema mojim saznanjima vozio je pet, šest kilometara, dok nije zaustavljen – priča Cekić.

Dodaje da je pravo čudo da autobus nije oštećen s obzirom na to da je njime upravljalo dete i to kroz veoma frekventne saobraćajnice.

– Srećni smo i zbog autobusa, ali još više zbog tog deteta. Važno nam je da je ono živo i zdravo, jer bi stvarno bilo strašno da je nastradalo zbog nestašluka – ističe Cekić.

Kako saznajemo, dečaka je patrola saobraćajne policije zaustavila u Hilandarskoj ulici s obzirom na to da im je bilo čudno to što se autobus našao na tom mestu gde nije ruta javnih prevoznika.

– Policajci su se šokirali kada su videli da iz autobusa izlazi dete. Mališan im je mirno prišao, policija ga je odvela roditeljima a autobus je vraćen vlasniku – kažu naši sagovornici iz istrage.

S obzirom na to da kradljivac ima samo 12 godina, umesto krivične prijave, policija je samo uputila obaveštenje o događaju Višem javnom tužilaštvu.

Za sada nema informacija gde je i kako maloletnik stekao vozačko znanje. Jedino što se zna da je reč o detetu bez roditeljskog staranja o kome brine hraniteljska porodica.

Telegraf
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter