parovi prijava happy zvezda prijava kviz happy talent šou

Kadetima vojske Srbije predavaće komandanti sa KiM!

Najistaknutiji generali i visoki oficiri Vojske Jugoslavije, koji su komandovali u ratu na Kosovu i Metohiji 1998. i 1999. godine i tokom građanskog rata u Jugoslaviji biće vraćeni kao predavači na Vojnu akademiju.

Prema našim informacijama, oni će biti zaduženi da svoja ratna iskustva prenesu generacijama starešina koje se trenutno školuju na ovoj ustanovi.

Tako bi među prvima pred kadete Vojne akademije trebalo da stane nekadašnji komandant Prištinskog korpusa i Treće armije VJ general u penziji Vladimir Lazarević.

U krugu ličnosti koji će dobiti priliku da pitomcima prenesu svoja iskustva vođenja ratnih operacija biće i generali Božidar Delić, Ljubiša Diković i niz visokih oficira koji su bili na ključnim dužnostima tokom sukoba u SR Jugoslaviji.

Ministar odbrane Aleksandar Vulin potvrdio je da će nekadašnji komandanti dobiti svoju ulogu u vojnom školstvu i ističe da ti ljudi treba da budu uzor današnjim generacijama oficira.

- Uveli smo pravilo da najistaknutije starešine iz ratovima koji su za nama dobiju prostor na Vojnoj akademiji i da drže predavanja kadetima, pa i sadašnjim generacijama oficira. To je veliki zaokret i na neki način ispravljanje nepravde koja im je naneta prethodnih godina. Oni dugo nisu smeli ni da kroče na Akademiju niti u bilo koji vojni objekat. Država se olako lišila najdragocenijih iskustava kojih se ne bi odrekla nijedna vojska na svetu.

 

novosti.rs
Foto: mod.gov.rs, Facebook/Ministarstvo odbrane i Vojske Srbije

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost