Izvor:
19.10.2017 u 20:38
0

Vučić na aerodromu Batajnica: Nismo više slabi, naše nebo je bezbedno!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je za RTS da, ono što će građani moći da vide na sutrašnjoj vežbi "Sloboda 2017", pokazuje drugačiju sliku srpske armije. Ponosan sam i srećan, rekao je predsednik.

Aleksandar Vučić je na aerodromu "Batajnica" rekao da je danas u vazduhu drugačija slika srpske vojske.

– Nisam siguran da su mi generali Živak i Diković verovali kad smo rekli šta su nam planovi za vojsku, nagledali su se premijera i predsednika koji su svašta govorili. Politika je kao šah – da biste matirali protivnika potrebno je 50 poteza – istakao je predsednik.

Naredne godine za vojsku stiže još šest helikoptera, i tri za Ministarstvo unutrašnjih poslova, naveo je Vučić.

Kada je reč o centralnoj svečanosti "Sloboda 2017", kojom će se obeležiti 73 godine od oslobođenja Beograda u Drugom svetskom ratu, Vučić je rekao da će građani moći da vide drugačiju sliku srpske armije.

– To govori o porastu našeg standarda ali i brizi da sačuvamo vojnu neutralnost, ali i slobodu našeg društva. Danas više nismo tako slabi, ali još više ćemo da jačamo – naveo je predsednik Srbije.

Vučić je pozvao Beograđane i Sremce, ali i ljude iz okolnih gradova, da dođu sutra na aerodrom "Batajnica" da vide ono što, kaže, mnogo godina nismo videli.

Dodao je da će građani moći da vide letelice "lasta" i "orao", samohodnu haubicu "nora", školsko-borbene avione G-4 koji su, kaže, važni jer na njemu naši poručnici i potporučnici idu na obuku za "migove 29".

– Ako se sećate da su, kada sam bio u Podmoskovlju da vidim 'migove' rekli da su to 'srpski migovi', a ja tada tako nisam osećao. Posle 25 godina imaćemo obuku za 'migove 29', naše nebo je sigurnije, naša zemlja je sigurnija – rekao je Vučić.

Prema njegovim rečima, povećanje plata je važno za Vojsku Srbije.

rts.rs
Foto: Twitter/InSerbiaNetwork, Twitter/dna

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter