Izvor:
20.10.2017 u 02:38
0

Nije plavi kit ali je jako opasna: BIZARNA IGRICA KRUŽI FEJSBUKOM!

Među mlađima generacijama se pojavila nova igrica koja je prestravila sve roditelje, a zove se "Izazov – 48 sati" i trend je koji kruži Fejsbukom. Pravila igre ohrabruju dete da pobegne od kuće i nestane na dva dana.

Ovaj bolesni viralni trend takođe daje dodatne poene za svaku objavu na društvenim mrežama dok deteta nema. Poželjno je, znači, da roditelji i prijatelji budu van sebe i da objavljuju zabrinute poruke i mole za pomoć kako bi pronašli svoje dete.

Slične bolesne igrice su se pojavljivale u zapadnoj Evropi i pre nekoliko godina, pa je tako prethodnica ovakvih igrica 2015. godine imala naziv "Igra 72 sata", u kojoj su deca nestajala na period od 72 sata.

Jedna majka iz Severne Irske progovorila je za medije o svom iskustvu. Njeno dete je sa još jednim iz komšiluka napustilo naselje u kom je živelo i pronađeni su 55 sati nakon nestanka u potpuno drugom delu grada.

Bila sam prestravljena, plašila sam se da će nastradati, da će ih neko oteti, prodati, silovati…Njima je sve bilo smešno, nisu osećali ni trunku žaljenja. Kad je policija privela moje dete i kad su ga dovezli kući, videla sam objave selfija iz policijskog automobila – prepričala je zabrinuta majka.

Žena je tad shvatila da je cela situacija deo nečega mnogo većeg – bizarne igirice koje kruži među mladima na internetu.

Moje dete je imalo samo 14 godina i nije shvatilo kolikoj se opasnosti izložilo. Treba nešto da se pokrene i da se deca trgnu da ne budu deo takvih bizarnih i opasnih stvari – priča dalje žena odbeglog deteta.

Društvene mreže su veoma plodno tlo za viralne i opasne igrice, a nedavno je bolesna igrica "Plavi kit" prouzrokovala više samoubistava širom sveta i raširila strah među roditeljima. Njen tvorac Filip Budeikin (21) je uhapšen zbog optužbi da je naveo najmanje 16 srednjoškolaca da se ubiju.

Postoje i oni malo manje opasni izazovi ili igrice koje kruže društvenim mrežama, poput izazova samolepljiva traka – u kom morate jedni druge da oblepljujete trakom i slike kačite na Fejsbuk. Zatim je tu i izazov jedenja cimeta, kada učesnici moraju da jedu taj začin i da se snime, a naravno onda krenu da kašlju i grcaju gušeći se. Iako su mnogima ovi snimci smešni, lekari upozoravaju da prah cimeta može da izazove kolaps pluća.

Blic.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter