Izvor:
22.10.2017 u 16:12
0

USKORO ĆE SE ZNATI KO JE UBIO JELENU MARJANOVIĆ? Poznati forenzičar tvrdi da softer rešava misteriju! (foto)

Nenad Šipka iz Centra za forenzička ispitivanja navodi da bi softver koji se koristi u forenzičkoj 3D rekonstrukciji mogao da pomogne u konačnom rešavanju slučaja Marjanović.

– Ovim softverom bi mogle da se urade dve stvari. Prvo, vremenska analiza kretanja na nasipu prema izjavama Zorana Marjanovića. Tako bismo potrvrdili da li se njegovi navodi poklapaju sa realnim vremenom i prostorom gde se događaj odigrao. Drugo, ovaj softver ima mogućnost analize kapljica krvi tako da se na osnovu morfološkog izgleda kapljica krvi ustanovi iz kog pravca je ta krv došla – rekao je Šipka.

On se osvrnuo i na informaciju da su na mestu zločina fotografisani tragovi krvi.

– Sredstva informisanja pustila su vest da su na nasipu pronađeni tragovi krvi i da postoje fotografije tih tragova krvi. Na osnovu tih fotografija mi bismo mogli da otkrijemo da li ti tragovi pokazuju da je Jelena ubijena na nasipu ili je ubijena negde drugde a onda naknadno doneta na nasip. Ja ostajem pri stavu da je njeno telo doneto na nasip – naglasio je Šipka.

Nenad Šipka se osvrnuo i na pojedine izjave Zorana Marjanovića koje su, kako navodi, nedosledne.

– Zoran Marjanović je izjavio da „su sve pretražili“ i da ne postoji mogućnost da je tamo osim „ako nije upala u neku rupu“. Velika je koincidencija da je Jelena pronađena baš u takvoj „rupi“. Takođe, indikativna je izjava Vladimira Marjanovića, Zoranovog oca, o tome da je njegov sin Zoran video „crni polo“ na mestu zločina. Da bi prepoznao marku vozila, Zoran je morao da bude dovoljno blizu da bi video samo vozilo. Ako je bio dovoljno blizu da vidi vozilo, kako nije video Jelenu – rekao je Šipka.

Informer
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter