Izvor:
01.07.2016 u 18:34
0

VERBIĆ: „Nema ukidanja drugog stranog jezika u školama!“

Ministar prosvete u tehničkoj vladi Srđan Verbić izjavio je danas da se ne dovodi u pitanje postojanje drugog stranog jezika u školama.

On je na konferenciji "Metodika nastave stranih jezika u osnovnom i srednjem obrazovanju", rekao da su nastavnici stranih jezika u prednosti jer imaju sagovornike širom sveta, zajedničke standarde i metodiku, kao i da su grupe sa kojima mogu da razmenjuju iskustva mnogo veće.

Ministar Verbić je istakao da nastavnici stranih jezika imaju i jednu veliku mogućnost, koja može da postane prednost, a to je korišćenje savremenih tehnologija u nastavi.

Kod onih koji su motivisani, znamo koliko nove tehnologije unapređuju i ubrzavaju učenje stranih jezika – rekao je Verbić i dodao da je najveći izazov obrazovanja kako motivisati i đake i nastavnike.

U saopštenju prosleđenom medijima navodi se da je Verbić na skupu rekao da niko ne dovodi u pitanje nastavu drugog stranog jezika.

Da nema ukidanja drugog stranog jezika u školama potvrdio je i direktor Zavoda za unapređivanje obrazovanja i vaspitanja dr Zoran Avramović, koji je još dodao da bi bilo dobro da imamo i treći strani jezik, ali da postoje granice u fondu časova i dodao da se Zavod trudi da na najbolji način radi na usavršavanju nastavnika.

Konferenciju je organizovala Fondacija Tempus, a istraživanje koje je sprovela Evropska komisija u okviru Eurydice mreže "Nastavnička profesija u Evropi: prakse, percepcije i politike" , pokazalo je, da u oblasti usavršavanja nastavnika, i nastavnici u Srbiji, kao i u Evropi imaju slična interesovanja.

Tanjug
Foto: Twitter/FondacijaTempus

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter