Izvor:
01.07.2016 u 20:12
0

DANAS JE VAŽAN DAN ZA SVE VERNIKE: Srbi slave sveca kojem su nalili RASTOPLJENO OLOVO U USTA!

Srpska pravoslavna crkva i vernici danas slave Svetog mučenika Eterija. Sveti Eterije živeo je u vreme cara Dioklecijana (284 – 305) od čije strane je jednom prilikom optužen da je hrišćanin.

Kada je bio doveden na sud pred kneza Elevsija, ispovedio je Hrista kao svog Boga, pa je osuđen na najgore mučenje. Kazna koju je dobio zbog priznavanja Hrista kao Boga je bila surova.

Prvo su ga istezali i palili mi kožu buktinjama. Zatim su muusijanim gvožđem žigosali prsa, pazuhe i leđa.

Ni to im nije bilo dovoljno, pa su mu nalili rastopljeno olovo u usta. Položili su ga kasnije na usijanu gvozdenu kapiju i tamo dugo držali.

Anđeo Gospodnji ga je sačuvao nepovređenog.

Pošto nikako nisu mogli da ga povrede, jer je njegova vera jača od svega, na kraju su mu odsekli glavu. Tako je završio život ovaj slavni Hristov vojnik i primio venac mučeništva.

HappyTv.rs
Foto:Twitter/Mii11Lena

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter