Izvor:
25.10.2017 u 14:48
0

FINANSIJSKA PISMENOST: Sprema decu za dalji život!

– Finansijska pismenost je važna za decu jer ih sprema za dalji život, treba da se uči kroz razne predmete i zato smo morali da smislimo "maštovite" načine da je uvedemo u sistem obrazovanja, izjavio je danas ministar prosvete Mladen Šarčević.

Šarčević je danas učestvovao na 17. Ekonosmkom samitu, gde je prisustvovao predstavljanju projekta “FinPis”, a neposredno pred početak obratio se novinarima rekavši da je u Srbiji još pre godinu dana uočeno da u oblasti obrazovanja nema oblasti koja se bavi finansijskom pismenošću.

Budući da je to neophodno znanje za život, smatra Šarčević, moralo se naći načina da se “ono uvede”.

– Mi smo morali da smislimo veoma maštovite i lucidne načine da to ugradimo jer nismo to imali ni u budžetskim sredstvima, tako da smo se obratili kompanijama, rekao je ministar prosvete i istakao da je kompanija Visa pokazala posebnu spremnost da učestvuje u tome.

– Visa je tu kao odgovorna kompanija našla svoj interes i pokazala društvenu odgovornost da nam bude partner, ističe on.

On je dodao i da su partneri u poslovima ugrađivanja finansijske pismenosti u sistemski zakon, posebno u Zakon o osnovnom i srednjem obrazovanju, bili Ekonomski fakultet i Narodna banka Srbije.

Ideja je, kaže Šarčević da se finansijska pismenost uči kroz razne predmete, posebno kroz razne vidove nastave matematike, ali i kroz video igrice.

Na 17. Ekonomskom forumu, danas je predstavljen projekat “FinPiS” koji podrazumeva uključivanje fnansijskog opismenjavanja u sistemu obrazovanja i vaspitanja u Srbiji.

Izvor: Tanjug.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter