Izvor:
28.10.2017 u 01:46
0

BRANI SE SA SLOBODE: Direktorka Etnografskog muzeja puštena iz pritvora!

Sudija za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu odbio je predlog tužioca da odredi pritvor Mirjani Menković, direktorki Etnografskog muzeja, i pustio je da se brani sa slobode. Njoj je određena mera zabrane prilaska svedocima.

Kako saznajemo, Tužilaštvo je istovremeno donelo i naredbu o sprovođenju istrage protiv Mirjane Menković, koja se sumnjiči da je zloupotrebila službeni položaj i počinila zloupotrebu u vezi sa javnom nabavkom.

Protiv petoro osumnjičenih, koji su pomogli Menkovićevoj da skine novac sa računa muzeja lažnim fakturama – Željka Markovića, odgovornog lica preduzetničke radnje „Home art“, Ranke Dedović, odgovornog lica Omladinske zadruge „Gaudeamus“, Predraga Martinovića, osnivača Agencije za komunikaciju i odnose sa javnošću „New rey“, Igora Šebešćena, osnivača Agencije za kancelarijsko-administrativne usluge „Sebastian MBI“, ali i Ljubinke Terzić, čijem sinu je Menkovićeva namestila posao u muzeju, preduzete su određene dokazne radnje.

Osumnjičeni Marković, Dedović, Martinović i Šebešćen terete se zloupotrebu položaja odgovornog lica, dok se Ljubinka Terzić sumnjiči za izvršenje zloupotrebe u vezi sa javnom nabavkom.

Menkovićeva i njeni saučesnici, kako smo pisali oštetili su Etnografski muzej za nešto više od 14 miliona dinara tako što su direktori firma izdavali Menkovićevoj lažne fakture, iako saradnja između njih i nje nije ni postojala, kako bi na Menkovićeva imala osnovu da im uplati novac. Odgovorna lica ova četiri preduzeća zatim su podizala novac i u kešu ga vraćali Menkovićevoj, pritom zadržavajući proviziju za sebe. Od ovog „biznisa“ najviše je profitirala ujna predsednika opštine Novi Beograd Aleksandra Šapića, vlasnica omladinske zadruge „Gaudeamus“ koja je zaradila skoro milion dinara! Direktori drugih preduzeća – Željko Marković iz preduzetničke radnje „Home art“ muljažama sa Menkovićevom zaradio je skoro 800.000 dinara, dok je Predrag Martinović, osnivač Agencije za komunikaciju i odnose sa javnošću „New rey“ uzeo za sebe približno 200.000. Najmanju zaradu od prevare dobio je Igor Šebešćen, osnivač Agencije za kancelarijsko-administrativne usluge „Sebastian MBI“, i to nešto više od 50.000 dinara.

Blic.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter