Izvor:
28.10.2017 u 15:00
0

RODITELJI ZABRINUTI: Zbog vršnjačkog nasilja ne daju deci u školu!

Đaci jednog odeljenja šestog razreda OŠ „Četvrti kraljevački bataljon“ već drugi dan ne idu na nastavu.

KRALjEVO –Zbog vršnjačkog nasilja jednog učenika šestog razreda Osnovne škole „Četvrti kraljevački bataljon“ nad svojim školskim drugovima, roditelji đaka ovog odeljenja drugi dan za redom nisu dozvolili svojoj deci da pohađaju nastavu.

Prema rečima roditelja, u pitanju je učenik koji je premešten u ovu osmoletku iz druge gradske škole upravo zbog vršnjačkog nasilja, ali je on i u novoj sredini, kako kažu, nastavio „po starom“.

– To što deca preživljavaju je pravo maltretiranje. Nismo sigurni za njihovu bezbednost i dok taj siledžija ne bude premešten ne želimo da ih puštamo na nastavu – poručuju nezadovoljni roditelji.

Od dolaska pomenutog đaka u ovu školu, po rečima direktorke, preduzete su sve mere za korekciju njegovog ponašanja i savladavanja poteškoća koje ima, pa mu je čak određen i lični pratilac, ali škola očigledno ne može sama da reši ovaj problem.

– Prema protokolu o zaštiti učenika od nasilja u rešavanje ovog problema uključeni su i Centar za socijalni rad, Policijska uprava, Školska uprava, kao i Savet roditelja i Ministarstvo prosvete. Sa roditeljima čija deca ne dolaze u školu obavljen je sastanak i nadam se da ćemo naći način da se deca što pre vrate na nastavu – kaže direktorka Marina Vučinić.

A, hoće li bojkot nastave biti nastavljen, biće poznato već u ponedeljak.

Izvor: Večernje Novosti
Foto: Arhiva
PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter