Izvor:
04.11.2017 u 16:45
0

Srpski matematičari najbolji na takmičenju u Moskvi!

Učenici Matematičke gimnazije iz Beograda apsolutni su pobednici na jednom od najprestižnijih matematičkih takmičenja, "matematičkom višeboju" u Moskvi, a u pojedinačnoj konkurenciji prvo mesto su osvojili Jelena Ivančić i Pavle Martinović, koji je i aspolutni pobednik.

Drugu nagradu osvojili su Vladimir Viktor Mirjanić i Miloš Milićev, saopštila je danas Matematička gimnazija u Beogradu.

U ekipnom takmicenju (zbir bodova u tri individualna i u jednom timskom takmicenju) apsolutni pobednik je tim Matematičke gimnazije, koji je osvojio prvu nagradu i prvo mesto, navodi se u saopštenju.

Na takmičenju u Moskvi učestvovalo je 25 timova iz Rusije, Kazahstana i Srbije, a Organizator ovog takmičenja je poznata specijalizovana gimnazija „Kolmogorov", po čijem uzoru je i osnovana Matematička gimnazija u Beogradu.

Ove godine je, navodi se, škola „Kolmogorov" pozvala i ekipu Matematičke gimnazije da se takmiče sa njima jer su naši matematičari prethodnih godina osvajali zlatne medalje na međunarodnim olimpijadama iz matematike.

Ekipa se večeras vraća iz Moskve.

tanjug.rs
Foto: arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter