Izvor:
12.11.2017 u 22:47
0

PROTEST RADNKA POŠTE U BEOGRADU: „Vratite nam oteto“!

Deo zaposlenih u Pošti Srbije protestovao je danas u centru Beograda, zbog lošeg materijalnog i socijalnog položaja.

Protest su organizovala dva sindikata u preduzeću, a zahtevi su da ih hitno primi premijerka Ana Brnabić, da im se isplati zarada od dobiti preduzeća, "vrati oteti deo zarade" i poboljša socijalni položaj.

Protest je usledio posle višednevnih protesta ispred Distributivnog centra Pošte u Zemunu, čime je jedno vreme otežavan prijem i distribucija pošiljaka, ali i posle susreta predstavnika reprezentativnih sindikata sa premijerkom, na kojem je, prema ranijem saopštenju, dogovorena isplata zarade iz dobiti preduzeća.

Kako je novinarima rekao predsednik sindikata PTT Srbije Aleksandar Pavlović, jednog od dva sindikata koji su organizovali protest, na sastanku sa premijerkom dogovoreno je da se zaposlenima isplati deo dobiti preduzeća i on očekuje da to bude ispoštovano već iduće nedelje.

Kad je reč o povećanju plata, Pavlović je rekao da će se razgovori o tome nastaviti u narednim danima i nedeljama, te da se zaposleni u Pošti nadaju da kraj ove i početak naredne godine ne dočekaju sa "ovako niskim platama".

– Premijerka nam je rekla da očekuje novi zakon o javnom sektoru i službenicima i verovatno bismo početkom decembra i mi došli na red. Dogovor je da stručnjaci iz preduzeća sa timom premijerke Ane Brnabić naprave analizu poslovanja i svaku rezervu koja se nađe stave na raspolaganje zaposlenima, rekao je Pavlović.

Danas su se ucesnici žalili i na loše uslove rada, a Branko Kalajković iz organizacionog odbora protesta je rekao i da "brane egzistenciju od politickih mešetara i krupnog kapitala, koji cekaju propast firme, kako bi preuzeli poslove".

Protest je počeo ispred glavne Pošte u Takovskoj ulici, a učesnici su zatim krenuli u šetnju, preko Trga Nikole Pašića i završili skup ispred Vlade Srbije. Na kratko su se zadržali ispred Skupštine Srbije, Predsedništva i Ministarstva finansija.

Pratili su ih dobošari, a podržali su ih još neki sindikati i udruženja.

Izvor: Kurir.rs
Foto: Facebook/FAP

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter