Izvor:
19.11.2017 u 16:51
0

KOSOVO I METOHIJA: Bez incidenata tokom glasanja na izborima!

Kosovska Centralna izborna komisija (CIK) objavila je da je svih 614 biračkih centara, za drugi krug lokalnih izbora, otvoreno na vreme u 7 sati.

Na današnjoj prvoj konferenciji za štampu, predsednica CIK-a Valjdete Daka izjavila je da prilikom otvaranja biračkih mesta nije bilo nikakvih problema.

"Koliko mi imamo informacija, nije bilo nikakvih problema oko otvaranja i svi birački centri su otvoreni na vreme", rekla je Valjdete Daka i pozvala građane da iskoriste svoje biračko pravo.

Na Kosovu i Metohiji danas se održava drugi krug izbora za predsednike 19 opština, a izbori se održavaju i u dve opštine sa srpskom većinom – Klokot i Parteš-Pasjane.

U Klokotu će biti održan drugi krug, pošto u prvom, 22. oktobra, nije izabran predsednik opštine. Nakon odluke Panela za žalbe, izbori u opštini Parteš i Pasjane će biti ponovljeni u celosti, pa će biti birani i predsednik opštine i odbornici skupštine.

Drugi krug izbora biće održan u Prištini, Ðakovici, Gnjilanu, Dragašu, Istoku, Kačaniku, Klini, Kosovskoj Kamenici, južnom delu Kosovske Mitrovice, Obiliću, Orahovcu, Podujevu, Prizrenu, Štimlju, Suvoj Reci, Uroševcu, Vučitrnu i Mališevu.

U 10 opština na KiM u kojima je srpska većina, Srpska lista je u prvom krugu osvojila najviše glasova, pa je sa te liste izabrano osam predsednika opština.

Srpska lista i u preostale dve opštine ima svoje kandidate za predsednike – to su Božidar Dejanović za Klokot i Dragan Petković za Parteš.

Uoči drugog kruga izbora, Dejanović je iz Građanske inicijative "Klokot Vrbovac" pristupio sa svim svojim članovima Srpskoj listi.

Pravo glasa ima 1.353.613 glasaca, broj birackih centara je 614, a broj birackih mesta 1.777.

Prvi podaci o odzivu biće poznati oko 11 sati, a za 11:30 je zakazana nova pres konferencija CIK-a.

Izvor: Tanjug
Foto: Pixabay

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter