Izvor:
21.11.2017 u 04:50
0

U Srbiji zabeleženo novih 29 slučajeva malih boginja!

Od početka oktobra do danas registrovano je 194 slučajeva malih boginja na teritoriji Srbije i u srpskim enklavama na Kosovu, saopšteno je iz Instituta za javno zdravlje "Batut".

Prema njihovim podacima, u srpskim enklavama na Kosovu obolelo je 139 osoba, u Beogradu 25, u Kraljevu 27, u Bujanovcu dvoje, a u Subotici jedana osoba.

U poslednja tri dana od morbila u Srbiji obolelo je 29 osoba, dok je 11 novoobolelih u Beogradu.

Od težih komplikacija malih boginja utvrđena je upala pluća kod 13 obolelih osoba, a od ukupnog broja obolelih, 36 odsto je bilo hospitalizovano ili je hospitalizacija u toku.

Najmlađa obolela osoba je uzrasta tri meseca, a najstarija 48 godina, dok je najveći broj obolelih u uzrasnim grupama mlađim od pet i starijim od 20 godina.

Prema podacima "Batuta", većina obolelih osoba, njih 89 odsto, je nevakcinisana, nepotpuno vakcinisana ili nepoznatog vakcinalnog statusa.

Na snazi su pooštrene mere epidemološkog nadzora nad malim boginjama i u skladu sa predloženim merama intenzivno se sprovodi vakcinacija nevakcinisane i nepotpuno vakcinisane dece od 12 meseci do navršenih 14 godina.

tanjug.rs
Foto: Business Day, twitter/mondo magazin

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter