Izvor:
22.11.2017 u 21:55
0

ZA SADA SAVA NIJE ALARMANTNA: Nema opasnosti od antibiotika u reci!

Ministar zaštite životne sredine Goran Trivan rekao je da podaci hravatskog Instituta "Ruđer Bošković", koji pokazuju da je u reci Savi procenat antibiotika 100 puta veći nego što je dozvoljeno, "može predstavljati opasnost i za nas, ali da za sada nema ničega što bi bilo zabrinjavajuće".

– Mi smo ne samo sada nego i prethodnih godina nalazili tragove antibiotika, to sami produkujemo i izbacujemo u otpadne vode. To je pitanje i za lekare i poljoprivredu. Sava je samo posledica, a treba da se zapitamo koliko i kako koristimo antibiotike u medicini, koliko ih koristimo u proizvodnji hrane, u gajenju stoke – rekao je Trivan

Ministar je naveo da Agencija za životnu sredinu prati merenja i da su ti podaci javni.

– Za sada nema ničega što bi bilo zabrinjavajuće, bilo kakav podatak koji bude alarmantan mi ćemo o tome na prvom mestu obavestiti javnost – rekao je Trivan.

Tanjug
Foto: Twiter/Nickanina7

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter