Izvor:
02.12.2017 u 19:49
0

VLADANA JOVIĆ POZVALA NADLEŽNE ORGANE I INSTITUCIJE DA BUDU AKTIVNIJI : Uključiti osobe sa inveliditetom u život društva!

Zamenica zaštitnika građana za prava osoba sa invaliditetom i starijih Vladana Jović, ukazala je na potrebu bržeg i sveobuhvatnijeg uključivanja osoba sa invaliditetom u svakodnevni život društva i pozvala nadležne organe i institucije da uzmu svoje aktivnije učešće u ovom procesu.

Iako je zakonodavnim aktivnostima zadnjih decenija unapređen pravni okvir za što veću implementaciju prava garantovanih međunarodnim konvencijama, i dalje je prisutan izostanak strateškog promišljanja i koordinacija sektorskih politika u ovoj oblasti, zbog čega se one ili ne sprovode u potpunosti ili se neodgovarajuće sprovode, upozorila je Jovićeva, u saopštenju povodom 3. decembra, Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom.

Ona je dodala da uzajamna povezanost nerešenih pitanja i problema, kao što su na primer, deinstitucionalizacija, razvoj usluga podrške u zajednici, obrazovanje i zapošljavanje osoba sa invaliditetom, čine da zajednički rad svih činilaca u društvu mora neminovno biti intenzivniji i koordinisaniji ukoliko se želi unapređenje položaja osoba sa invaliditetom i njihovo efikasnije i svrsishodnije uključivanje u svakodnevni život društva, a time i ostvarivanje zagarantovanih prava.

Izvor: Tanjug
Foto: Youtube/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter