Izvor:
03.12.2017 u 01:54
0

NOVOGODIŠNJE RADOSTI: Koliko u Srbiji košta da vam Deda Mraz pokuca na vrata!

Druženje s Deda Mrazom i njegovim pomoćnicima košta od 1.200 do 44.000 u zavisnosti od termina i vrste predstave, a od ove godine moguće je i skajpovanje sa omiljenim dečjim likom.

Prve rezervacije Deda Mraza počele su još u oktobru, a on prvi put izlazi na teren 10. decembra i radi do 4. januara. Animacija traje oko sat vremena, ali može i duže ako deca i roditelji to žele.

Odnedavno je dostupno skajpovanje s Deda Mrazom, koji iz autentičnog ambijenta animira decu, a program počinje već 9. decembra i košta 1.500 dinara za 20 minuta programa. Kako se bliže praznici, skajpovanje je skuplje pa 31. decembra oko ponoći košta oko 3.000 dinara.

Od ove godine uveli smo novu ponudu iz prostog razloga što je razgovor putem Skajpa jeftiniji, a pristupačniji i onim roditeljima koji žive u manjim mestima. Pripremljen je specijalni studio u kom su kuća Deda Mraza, kamin i jelka, kako bi sve bilo uverljivo – kaže Miroslav Bronzić, organizator u jednoj beogradskoj agenciji.

Kako kaže naš sagovornik, razmišljali su i o tome kako da deci uruče paketić. Dosetili su se da u dogovoru s roditeljima kažu detetu da je poklone doneo stidljivi vilenjak.

Deda Mraz će detetu preko Skajpa reći da proveri ispred vrata kuće ili stana, gde će ga čekati pokloni – ističe Bronzić.

Odranije postoji mogućnost da dete dobije i pismo od omiljenog lika s bradom, što predstavlja poseban doživljaj koji mališani prepričavaju mesecima pa pismo nose svuda sa sobom.

Deda Mraz dolazi i kući, što roditelje košta od 1.200 u prvoj polovini decembra do 6.500 dinara za gostovanje pred ponoć.

Odlučili smo da prvi put pozovemo Deda Mraza da nam dođe u kuću. U firmi nemamo ništa organizovano, pa nam ova usluga mnogo znači. Koštaće nas oko 1.500 dinara, a isto bi nas izašlo da smo kupili sve rekvizite da se muž maskira – navodi Bojana Dević iz Zrenjanina.

Zanimljivo je da deca prema Deda Mrazu imaju poštovanje i veliku tremu i, kako kažu u agencijama, uvek priznaju nestašluke koje su počinili. Ako problem postoji, kao što je odvikavanje od cucle ili to što dete neće da se odvoji od plišane lutke, i tu ima pomoći.

U većini slučajeva dete pokloni cuclu Deda Mrazu. Slično je i sa dečjm nestašlucima, a mališani budu krajnje zbunjeni, jer im nije jasno kako to Deda Mraz zna baš sve i u većini slučajeva budu poslušni – priča Maša Obradović iz novosadskog studija.

Cene su znatno veće ako dolazak podrazumeva vile i vilenjake, te u jednoj novosadskoj agenciji dostiže i 44.000 dinara, koliko je potrebno izdvojiti za bogatiji dečju predstavu.

Angažovali smo u firmi animatore. Oko 20 roditelja ima malu decu, pa svako plaća oko 1.000 dinara za sat vremena predstave – kaže Damir Tepić iz Novog Sada.

Izdatke će imati i roditelji koji će se obući kao Deda Mraz i nalepiti bradu. Kostim Deda Mraza košta od 1.000 do 6.000 dinara, a iznajmljivanje odela je oko 1.700 dinara.

Zabava i u vozu

Javno preduzeće "Srbija voz" u Beogradu organizuje promotivno putovanje železnicom. Vožnja do Zemuna i nazad će trajati oko 70 minuta i namenjena je mališanima, a biće im organizovano i druženje s Deda Mrazom. U cenu od 800 dinara uključen je paketić i prevoz, te druženje s Deda Mrazom, dok roditelji treba da izdvoje 199 dinara. Polazak je 16. decembra.

Blic.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter