Izvor:
03.12.2017 u 18:27
0

MINISTAR ODBRANE ALEKSANDAR VULIN: Uputio čestitku povodom Dana vojnih veterana!

Ministar odbrane Aleksandar Vulin čestitao je svim vojnim veteranima 4. decembar, Dan vojnih veterana, uz želju i u nadi, kako je saopšteno, da se nikada neće ponoviti stradanja u ratu i drugim oblicima borbenih dejstava, a da će Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije, kao jedan od činilaca sistema odbrane, doprineti očuvanju mira kako u zemlji, tako i u regionu i šire.

Nastavljajući tradiciju starih ratnika Vojske Kraljevine Srbije, izborom ovog datuma za Dan vojnih veterana obezbeđen je kontinuitet sa veteranima iz vremena 1912. godine, kada je Kraljevina Srbija, kao moderna država, angažovala deo svog stanovništva u ratu i sve materijalne i finansijske rezerve, uz stvaranje Balkanskog saveza sa svojim susedima, istakao je Vulin.

"Određivanjem ovog vojnog praznika imamo duboko usađenu potrebu da spasimo od zaborava sve one koji su učinili dela za pamćenje kroz kulturu sećanja o postojanosti srpskog naroda u proteklim ratovima i za naš narod u teškim vremenima", objašnjava ministar, navedeno je u saopštenju.

Vojni veterani su iza sebe u istoriji ratovanja na našim prostorima ostavili u sećanje brojne pobede i dali nesumnjiv doprinos celokupnoj srpskoj istorij, rekao je on.

"Zahvaljujući svim neznanim i znanim, dužnih poštovanja, koji su dali svoje živote i mnogima koji su ostali invalidi tokom poslednjih ratnih dešavanja na našim prostorima, mi danas slobodno živimo", zaključio je Vulin.

Izvor: Tanjug
Foto: YouTube Printscreen/RTV PULS

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter