Izvor:
05.12.2017 u 16:41
0

STANJE NA PUTEVIMA: Dobra prohodnost puteva, sneg usporava saobraćaj!

Prohodnost puteva u Srbiji je dobra, međutim saobraćaj usporava sneg koji provejava u pojedinim krajevima i u nižim predelima, a ima ga i u višim planinskim predelima centralne i zapadne Srbije, na području Kopaonika, Sjenice, Zlatibora, Niša i Ćuprije, saopštio je jutros AMS S.

Na vozače se apeluje da opreznije voze jer u jutarnjim satima i tokom noći, kada su temperature niže, dolazi do stvaranja poledice.

Razlog za sporijom vožnjom su, pored mokrih kolovoza i mogućih sitnijih odrona na putevima kroz stenske useke, svakako i brojne deonice na kojima je zbog radova izmenjen saobraćaj.

AMSS navodi da će danas, na deonici Beograd-Subotica biti uspostavljen zatvoreni sistem naplate putarine. Puštanje u rad zatvorenog sistema naplate putarine će se zvanično obaviti na čeonoj naplatnoj stanici "Subotica-jug" u 12 sati.

Na navedenoj deonici funkcionisaće dve čeone naplatne stanice: "Stara Pazova" i "Subotica-jug", a na potezu od Siriga do Subotice počeće sa radom pet novoizgrađenih bočnih naplatnih stanica: "Zmajevo" (leva i desna strana auto-puta), "Vrbas" (leva i desna strana auto-puta), "Feketić" (leva i desna strana auto-puta), "Bačka Topola" (leva i desna strana auto-puta), "Žednik" (leva i desna strana auto-puta).

Čeona naplatna stanica "Sirig" istog dana prestaje sa radom. Podseća se da je od sinoć od 20 časova saobraćaj izmenjen u zoni čeone naplatne stanice Sirig, zbog uvođenja zatvorenog sistema naplate putarine na deonici Subotica – Stara Pazova. Novi režim, nakon gašenja čeone naplatne stanice Sirig, podrazumeva kanalisanje saobraćaja u dva kanala za prolaz kroz postojeću naplatnu stanicu sa leve i desne strane kolovozne trake.

Saobraćajne trake na kojima se ne odvija saobraćaj ograđene su saobraćajnom signalizacijom i opremom kako bi se saobraćaj odvijao bezbedno. Novi, izmenjen režim saobraćaja važi do uklanjanja čeone naplatne stanice Sirig, tačnije do 15. marta 2018. godine.

Tokom ove noći, u periodu od 23 do 2 sata, između petlje ,,Mostar" i aerodroma ,,Nikola Tesla", izvodili su se radovi na postavljanju zastavica Srbije i BiH, čije će se uklanjanje obaviti u istom periodu u noći između četvrtka i petka.

Prema poslednjim informacijama JP "Putevi Srbije" nema zadržavanja na naplatnim stanicama.

Izvor: Kurir.rs
Foto: YouTube Printscreen/Auto-moto savez Srbije AMSS

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter