parovi prijava happy zvezda prijava kviz happy talent šou

VELIKI USPEH: Posao dobilo 5.300 radnika!

 

 

Tokom tri godine primene projekta „Pomoć Evropske unije teže zapošljivim grupama“, u koji je uloženo 10 miliona evra, zaposleno je 5.300 ljudi, a u različite aktivnosti bilo je uključeno skoro 30.000 ljudi, izjavio je direktor Nacionalne službe za zapošljavanje Zoran Martinović.


On je podsetio da je ovaj projekat EU finansirala sa 6,5 miliona evra, dok je NSZ obezbedio 3,6 miliona. Prema njegovim rečima, otvoreno je 60 klubova za traženje posla, 20 centara za informisanje i savetovanje, a uvedeni su i karavani zapošljavanja.


Martinović je istakao da je 85 lokalnih samouprava učestvovalo u projektima, a da je želja da sada same opštine iz svojih sredstava nađu novac kako bi se obezbedilo održanje usluga za traženje posla, jer 20. decembra prestaje finansiranje iz ovog projekta.

- To bi bila poruka i Evropskoj uniji da želimo da nastavimo program i iz svojih sredstava, a ne samo kada od nje dobijamo novac - rekao je Martinović.


Zamenica šefa Delegacije EU u Srbiji Mateja Norčič Štamcar rekla je da su karavani zapošljavanja došli do ljudi koji nisu registrovani i koji teže nalaze posao, kao što su žene, mladi, Romi, osobe sa invaliditetom ili nedovoljnim kvalifikacijama.

 

Izvor: Kurir
Foto: Twiter/Paragraf‏

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost