Izvor:
12.12.2017 u 13:29
0

Vozači, oprez: Duva jak vetar sa bočnim udarima opasnim po vožnju!

Auto-moto savez Srbije (AMSS) upozorava vozače da se jutros očekuje pojačan vetar u košavskom području, sa jačim bočnim udarima koji mogu biti opasni ukoliko vožnja nije prilagođena, a brzina smanjena.

Posebna opreznost u vožnji savetuje se preko planinskih prevoja, gde vetar stvara snežne nanose, pri čemu je i vidljivost smanjena.

Pored vejavice i jakog vetra, u predelima Ivanjice i Sjenice, upozoravamo na opalo granje, zbog čega je na ovom području saobraćaj dodatno otežan i usporen. Vozačima se bez preke potrebe ne savetuje kretanje i korišćenje ovih puteva bez preke potrebe – navodi se u saopštenju AMSS-a i dodaje da su prilazi planinama Tari, Kopaoniku, Zlatiboru, Divčibarama i Staroj planini prohodni, a na Kopaoniku, Zaječaru i Knjaževcu magla smanjuje vidljivost, pa je neophodna oprezna vožnja.

U ostalim krajevima Srbije je pretežno oblačno i toplo vreme.

Republički hidrometeorološki zavod precizirao je da se upozorenje na jake udare vetra važi do 7.30 sati.

– Tokom jutrа u košаvskom području i nа plаninаmа duvаće jаk južni i jugoistočni vetаr, koji će nа jugu Bаnаtа imаti udаre olujne jаčine – stoji u upozorenju RHMZ.

Happytv.rs/Telegraf
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter