Izvor:
12.12.2017 u 17:42
0

SAJBER NAPAD: Oprez zbog novog virusa „Spajder“!

Državna sekretarka u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić upozorila je danas na sve češće i masovnije sajber napade, te poručila da to nalaže dodatno jačanje kapaciteta u oblasti digitalne bezbednosti.

Matić je to izjavila povodom upozorenja Nacionalnog CERTA u Republici Srbiji RATEL-a o širenju novog kompjuterskog virusa "Spajder".

Ona je upozorila da ovaj, kako ga je nazvala, maliciozni softver, kao i većinu kompjuterskih virusa, pokreću sami korisnici računara i mobilnih uređaja, zbog čega smatra da je najvažnija edukacija, kao i pravovremena reakcija nadležnih institucija.

Matić je u saopštenju dostavljenom medijima navela da je obaveštenje o načinu prenosa virusa i postupanjima u slučaju da je uređaj inficiran, izdao i Republički CERT – Kancelarija za IT i e-upravu.

Državna sekretarka, koja je i predsednik Koordinacionog tela za informacionu bezbednost, podsetila je da je pravni okvir digitalne zaštite ojačan usvajanjem i implementacijom Zakona o informacionoj bezbednosti, kojim su utvrđene mere zaštite i načini prijavljivanja i reagovanja na incidente.

Izvor: Tanjug.rs
Foto: Twitter/superhabertv

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter