Izvor:
17.12.2017 u 20:15
0

OTVOREN KLINIČKI CENTAR U NIŠU: Prvi pacijenti za sedam dana!

U Nišu je danas, u prisustvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića, premijerke Ane Brnabić i ministara u vladi, otvoren Klinički centar, a prve pacijente primiće do kraja godine.

Predsednik Vučić je, u obraćanju poručio da smo otvaranjem Kliničkog centra, koji je prvi kompletno završen u Srbiji, pokazali da znamo, umemo i da možemo i da ne odustajemo.

Kako je rekao, pokazalo se da Srbija može da stvori nešto ni iz čega, da reši svaki problem, da nema straha ni manjka vere u sebe u svoj radi i svoje sposobnosti.

"Znam da Srbija neće da odustane više nikada i da mi nećemo više nikada da odustajemo", rekao je Vučić.

Optimizam je, kaže, pobedio i na livadi, na čijem je mestu nikao novi Klinički centar, i u celoj Srbiji – gde neće biti pustih livada, izneverinih nada i očekivanja.

Premijerka Srbije Ana Brnabić najavila je da predstoji i završetak Kliničnog centra Srbije u Beogradu, kao i Klinički centar Vojvodine, a spomenula je i završetak koridora 10 i nastavak koridora 11 i njihovo povezivanje autoputem između Pojata i Preljine.

Ona je rekla da predstoji i završetak Naučno tehnološkog parka u Novom Sadu, kao i izgradnja Naučno-tehnološkog parka u Nišu i laboratorijske lamele na Elektronskom fakultetu u Nišu.

MInistar zdravlja Zlatibor Lončar je u obraćanju podvukao da je pre tri godine na mestu današnje nove zgrade KC NIš bilo blato i močvara, a da je danas tu savremeni objekat koji je simbol novog vremena i novog zdravstva.

"Želim vam da što manje koriste novu zgradu, a oni koji budu morali da dođu kod lekara, imaće najsavremeniju zdravstvenu negu", rekao je Lončar.

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik sa svoje strane je izrazio zadovoljstvo učinjenim i poručio da RS jednako deli radost zbog izgradnje jednog od najsavremenijih Kliničkih centara u ovom delu Evrope.

"Ovo je jedno od najboljih mesta na kojima sam bio", poručio je Dodik I istakao da će onima koji će ovde zatražiti zdrastvenu uslugu na raspolaganju biti najsavremenija medicinska oprema i odličan medicinski kadar koji sada može kvalitetno da obavlja svoj posao.

Okupljenima se obratio i predsednik Nacionalnog saveta za saradnju sa Rusijom i Kinom Tomislav Nikolić prisustvovao je danas otvaranju Kliničkog centra u Nišu i pozvao sve koji mogu da pomognu u skladu sa svojim mogućnostima i sami učine nešto za one kojima je pomoć potrebna.

Kako je rekao građani Pčinjskog, Jablaničkog, Topličkog, Niškog okruga kao i oni sa Kosova i Metohije od danas su bogatiji za priliku da sačuvaju ili povrate svoje svoje zdravlje.

Niški Klinički centar, najmoderniji u zemlji, prostire se na 45.000 kvadratnih metara, a u obnovu i izgradnju zdravstvene ustanove, uključujući i nabavku nove opreme, uloženo je 50 miliona evra.

Sve sobe u novoj zgradi biće dvokrevetne, a kako je rekao ministar Lončar, neće biti trokrevetnih soba, niti pregrađivanja kako bi se napravilo još mesta.

Sama zgrada Kliničkog centra je "pametna", odnosno celom zgradom upravlja se iz kontrolne sobe, a obezbeđena je i tehnika kako bi Klinički centar bio nezavistan kada je reč o vodi i struji i da, ako se desi neka veća havarija u Nišu, zgrada može sedam dana nezavisno da se ne snabdeva vodom i strujom.

Izvor: Tanjug
Foto: Twitter/Operativac iz Zemuna‏

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter