Izvor:
27.12.2017 u 00:33
0

ZASLADILI SE: Carinici na Batrovcima zaplenili 14,5 tona lizalica i bombona!

Carinici su na Batrovcima zadržali više od 14,5 tona konditorskih proizvoda za koji se sumnja da povređuju pravo intelektualne svojine.

Prekršaj je otkriven juče kada je na prelaz stigao kamion hrvatskih registarskih oznaka natovaren sa gotovo 1.400 koleta robe.

Na osnovu analize rizika kamion je izdvojen za detaljan pregled koji je obavljen u magacinu u Šidu.

Detaljnim pregledom utvrđeno je da se u tovaru nalazi 96.000 lizalica "Disney Frozen Snow Pop" i 90.000 gumenih bombona "Frozen Gummy roll Popping", navodi se u saopštenju Uprave carina.

Ovo je drugi put u poslednjih mesec dana da se na istom graničnom prelazu zadržavaju tovari proizvoda u čiju se originalnost, pa samim tim i zdravstvenu ispravnost, sumnja.

U konkretnom slučaju, carinici su posumnjali u originalnost žiga na ambalaži, kao što je to bio slučaj i sa tovarom pakistanskih karamel bombona zadržanih 1. decembra na istom prelazu.

Zbog toga su i preduzeli mere koje predviđa zakon – prekinuli su carinski postupak i o slučaju obavestili zastupnika prava intelektualne svojine pomenutog brenda, kao i uvoznika spornog tovara.

Alo.rs
Foto: Wikipedia

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter