Izvor:
29.12.2017 u 15:14
0

LJAJIĆ: Godina na izmaku je bila godina procvata što se tiče turskih investitora u Srbiju!

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić kaže da je godina na izmaku bila godina procvata što se tiče dolaska turskih investitora u Srbiju i veruje da će naredna biti pođednako uspešna.

On je naglasio da su i dalje najveći investitori u Srbiji zemlje Zapadne Evrope – Nemačka , Italija, Luksemburg, Norveška, ali da je turskih kompanija sve više.

"Ovo je bila godina procvata kada je reč o turskim kompanijama koje su dolazile u Srbiju. Svaka od tih kompanija se odlučila za proširenje proizvodnju. najviše ih ima u tekstilnoj industriji, ali i drugim granama", rekao je ministar gostujući na RTS.

Kako kaže te investicije najviše su išle u najrazvijenije opštine Srbije, jer je predsednik Aleksandar Vučić insistirao da se te lokalne samouprave učine atraktivnijim za privlačenje investitora.

" Verujem da će naredna biti pođednako uspešna kada govorimo o investitorima iz turske", rekao je Ljajić.

Govoreći o tome šta je obeležilo godinu na izmaku u njegovom resoru on je rekao da je to usvajanje Zakona u elektronskom poslovanju koji će olakšati građanima pristup brojnim servisima.

U turizmu, kako kaže, to je ostvarenje cilja od 1,2 milijardi evra deviznog prioliva , više od tri miliona turista.

GOvoreći o firmama u Srbiji koje posluju u okviru Agrokora on je rekao da je situacija stabilna, ali da to ne znači da je opasnost prošla.

"Mi održavamo redovnu komunikaciju sa poslovodstvom. Vlada je formirala ministarski tim koji vodi premijerka. U ovom trenutku sve firme u Srbiji u sistemu Agrokora posluju stabilno, ali ne znači da je opasnost prošla", naglasio je ministar.

On je dodao da je Vlada Srbije zainteresovana da firme koje posluju u Srbiji nastave da rade.

Izvor: Tanjug
Foto: Twitter/javanews_al

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter